Specifikacije poštnega nabiralnika – tehnični standardi

Katere tehnične specifikacije poštnega nabiralnika so pomembne?

Pri nakupu poštnega nabiralnika je specifikacije poštnega nabiralnika ter usklajenost s splošno veljavnimi standardi. Poštni nabiralniki Bonitas zagotavljajo usklajenost z vsemi standardi, kar zagotavlja varnost in zaščito poštnih pošiljk ter montažo v skladu s protipožarnimi predpisi.

Vsaka večstanovanjska stavba, hiša ali poslovni prostor za prejemanje pošte potrebuje poštni nabiralnik. Pri nakupu poštnega nabiralnika gre za dolgoročen nakup, pri katerem je pomembno, kakšnega izberemo.

Ugodna cena ali kakovost in dolgotrajnost?

Pri nakupu seveda pomembno vlogo igra ugodna cena in akcijske ponudbe poštnega nabiralnika, vendar pa je pomembno upoštevati tudi druge dejavnike, ki zagotavljajo najvišjo stopnjo varnosti vaše pošte. Zato lahko pri nakupu poštnega nabiralnika govorimo o investiciji!

Standarni in tehnične specifikacije za poštni nabiralnik

Standarni in tehnične specifikacije za poštni nabiralnik

Zagotovilo so standardi kakovosti – specifikacije poštnega nabiralnika

Tako kot na vsakem področju, za poenoteno vrednotenje kakovosti tudi kakovost poštnih nabiralnikov vrednotijo standardi. Standard kakovosti na področju poštnih nabiralnikov je SIST EN 13724:2013. Gre za povzet slovenski standard po angleškem standardu iz leta 2013 in definira varnost in kakovost poštnega nabiralnika:

SIST EN 13724:2013 – poštne storitve – odprtine na hišnih predalčnikih in vratne reže za pisma – zahteve in preskusne metode – varnost, neprepustnost, varnost in učinkovitost za prejemnika ter ergonomijo in učinkovitost za dostavno osebje. Omogoča dnevno dostavo v dobrem stanju velike večine pisemskih elementov

 

 

Varnost je prioriteta standarda poštnega nabiralnika

Standard definira vse elemente poštnega nabiralnika, zato izpostavljamo glavnih 5 lastnosti standarda SIST EN 13724:2013:

1)     Velikost odprtine poštnega nabiralnika

Velikost odprtine poštnega nabiralnika ne sme biti manjša od 138 mm x 225 mm x 20 mm in ne večja od 229mm x 324 mm x 24mm (dovoljeno odstopanje 1mm). Z definiranimi merami je zagotovljen prostor za poštne pošiljke standardnih velikosti, s katerimi so prav tako testirani vsi poštni nabiralniki, ki ustrezajo standardu.

Primer dimenzij poštnega nabiralnika

Primer dimenzij poštnega nabiralnika

2)     Pokrov za pošto poštnega nabiralnika

Pokrov za pošto poštnega nabiralnika mora služiti kot zaščita vsebine poštnega nabiralnika in se mora po standardu loputa poštnega nabiralnika imeti samodejno zapirati. Vsebovati mora zatesnitev, ki preprečuje prodor vode v poštni nabiralnik.

 

Poštni nabiralniki iz naše ponudbe imajo pokrov za pošto iz aluminija s tesnilom

Poštni nabiralniki iz naše ponudbe imajo pokrov za pošto iz aluminija s tesnilom

3)     Ohišje in material poštnega nabiralnika

Za dolgotrajno življenjsko dobo poštnega nabiralnika in varnost poštnih pošiljk skrbi ohišje poštnega nabiralnika. Pri tem so pomembni vidiki varnosti in zaščite poštne pošiljke. Zaščita se nanaša na ohišje oz. uporabljene materiale, ki so odporni proti koroziji in tako preprečujejo prodor vode v poštni nabiralnik. Prav tako poštni nabiralnik ne sme ostrih robov, da ne poškoduje poštnih pošiljk, ter mora varovati vsebino poštnega nabiralnika pred nepooblaščenim odpiranjem vrat oziroma zaščititi vsebino poštnega nabiralnika pred vlomom in krajo.

 

Za dolgotrajno življenjsko dobo poštnega nabiralnika in varnost poštnih pošiljk skrbi ohišje poštnega nabiralnika.

Za dolgotrajno življenjsko dobo poštnega nabiralnika in varnost poštnih pošiljk skrbi ohišje poštnega nabiralnika.

4)     Ključavnica za poštni nabiralnik

Ključavnica poštnega nabiralnika preprečuje nepooblaščeno odpiranje vrat poštnega nabiralnika in mora po standardu imeti mehanizem, ki omogoča, da se vsaka ključavnica upravlja samo z enim ključem. Pri tem pa mora biti ključavnica mehanska ali elektronska.

 

Vsaka ključavnica poštnega nabiralnika se upravlja samo z enim ključem

Vsaka ključavnica poštnega nabiralnika se upravlja samo z enim ključem

5)     Montaža poštnih nabiralnikov in protipožarni predpisi

Pomembna definicija standarda poštnega nabiralnika je montaža poštnega nabiralnika, ki mora biti v skladu s protipožarnimi predpisi, ki preprečujejo vgradnjo poštnih nabiralnikov na mestih, ki omejujejo gibanje pred požari in dostopnih poti za reševanje pred požari.

 

Montaža poštnega nabiralnika, mora biti v skladu s protipožarnimi predpisi

Montaža poštnega nabiralnika, mora biti v skladu s protipožarnimi predpisi

 

Tehnične lastnosti in specifikacije poštnega nabiralnika so pomembne!

Pri nakupu poštnega nabiralnika je torej nujno potrebno preveriti standarde poštnega nabiralnika, ki omogoča varnost in zaščito poštnih pošiljk ter montaže poštnega nabiralnika, ki je v skladu z protipožarnimi predpisi. Samo tako si lahko zagotovite varnost in zaščito vaše pošte!

Potrebujete pomoč pri izbiri ali pri projektiranju? Kliknite tukaj in nas kontaktirajte.